Speel mee voor
Stichting OOPOEH


Ik speel mee!

Steun Stichting OOPOEH

Stichting OOPOEH, een afkorting voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier, is in 2012 opgericht om eenzaamheid onder senioren te voorkomen en te bestrijden. Stichting OOPOEH verbindt oppashonden aan senior medeburgers die daardoor weer een actieve waardevolle rol krijgen: ze worden oppas-oma of -opa van een huisdier. Veel senioren zouden namelijk graag (weer) een hond hebben maar willen/kunnen de volledige zorg niet meer dragen. En aan de andere kant worden baasjes ontlast en krijgen ze meer oog voor hun oudere buurtbewoner. Zo snijdt het mes aan drie kanten: senioren krijgen meer gezelschap en beweging, honden krijgen de aandacht die ze nodig hebben en baasjes hebben een lieve oppas voor hun dier. Naast het matchen organiseert stichting OOPOEH ook gratis uitjes voor de ouderen zodat zij naast de hond/baasje/buurtbewoners ook andere gelijkgestemde senioren leren kennen. Stichting OOPOEH is een landelijke organisatie.

Steun nu Stichting OOPOEH!

OOPOEH Peter en zijn oppasteckel Bauke

OOPOEH Peter (73) past iedere week op teckel Bauke. "Op woensdag, de oppasdag, is het echt Bauke-dag en wordt hij natuurlijk een beetje extra verwend. Soms heeft hij het zo naar z’n zin bij ons, dat we het baasje bellen dat hij pas na het eten weer thuis komt. Weet je wat zo lekker is aan een hond, je bent in beweging in de buitenlucht. Vooral in deze coronatijd dat we veel binnen zijn is dat heerlijk. Ik ben echt opgeknapt van het lopen met Bauke. Met een hond heb je altijd praatjes, iedereen spreekt je aan als je met zo’n leuk dier loopt. Wat een openbaring is dat. Bauke en ik zijn echt dikke maatjes geworden."

Website Stichting OOPOEH

Waar gaat het geld naartoe

Stichting OOPOEH zal de donatie gebruiken om ouderen en hondjes aan elkaar te koppelen. En dat met name in middelgrote steden, dorpen en op het platteland omdat zij daar geen gemeentesubsidies ontvangen. Daar zullen zij dan ook gratis uitjes voor de OOPOEH’s organiseren.

Steun Stichting OOPOEH ons nu!

De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10339 d.d. 26/09/2017

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen